Undvik att köpa din powerbank från Wish!

Det finns många billiga produkter att beställa från sidor som Wish, ebay och aliexpress. Detta gäller också powerbanks. Detta är inget powerbankguiden rekommenderar. Många av de enheter som säljs är dåliga kopior.

Kapaciteten är ofta betydligt lägre än vad som anges. Till exempel anges det att en viss enhet har 10000 mAh, men i praktiken klarar den knappt att ladda din telefon en gång. Batterierna i dessa billiga powerbanks är också ofta av dålig kvalitet. Detta gör att de kommer snabbt bli ännu sämre.

Den största risken är dock brandrisken. En powerbank kan rent tekniskt börja brinna. I dem sitter kraftfulla lithium-ion batterier som vid fel hantering kan leda till brand genom kortslutning. Därför är det viktigt att köpa en powerbank från en etablerad tillverkare. De etablerade märkena som säljs i Sverige har skydd för att undvika att något skall gå fel. Bland annat är de utrustade med övertemperaturskydd, överspänningsskydd, kortslutningsskydd med mera. Detta saknar oftast de billiga nödladdarna som säljs via t.e.x. Wish.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *